پره های شیشه ای نمایانگر فرم های اولیه ی نماهای سازه ای شیشه ای هستند که در دهه ی ۱۹۵۰، با سیستم فرنچ هاهن در ساختمان رادیو در شهر پاریس از آن استفاده شد.
در اینجا صفحات شیشه ای دو طبقه ای معلق بودند و به صورت جانبی با استفاده از پره های شیشه ای عمود شده به به صفحات نما در محل اتصالات عمودی بین جام های شیشه حمایت ومحکم می شدند.
اما این ساختمان Willis Faber & Dumas در ایپسویچ انگلستان بود که که این تکنولوژی نوظهور را در سال ۱۹۷۲ به شهرت رساند. در این نمای منحنی طراحی شده توسط فاستر و همکاران که صفحات متعدد شیشه های بازتابنده (رفلکتیو) در آن معلق هستند، یکی از اولین مثال ها از ساختمانی را معرفی می کنند که کل نمای آن سیستم شیشه ی فریم لس است.
این پروژه الهم بخش توسعه تکنولوژی پره های شیشه ای در کاربری های متنوعی در اروپا و آمریکا در دهه ی ۱۹۷۰ تا به امروزبوده است. نماهای متکی بر پره های شیشه ای امروزه نیز ارائه دهنده ی یکی از شفاف ترین انواع نماهای سازه ای شیشه ای ، و در عین حال یکی از اقتصادی ترین روش ها در دهانه ی کوتاه هستند.
سیستم پره های شیشه ای در کانسپت کاملا ساده هستند، استفاده از پره ای شیشه ای عمود بر جام شیشه در محل اتصالات عمودی شبکه-ی شیشه ای.
چالش برانگیزترین بعد دیوارهای متکی بر پره ی شیشه ای هنگامی رخ می دهد که دهانه برای انطباق با پره ی تک قسمتی بسیار بزرگ باشد و جزییات اتصال باید تا حد ساخت پره ای شامل چند قطعه ی شیشه ای توسعه داده شود.
سیستم های اولیه از پلیت های اتصال برای متصل کردن شیشه و پره ها به یکدیگر استفاده می کردند. اتصالات عنکبوتی امروزه برای اینکار بسیار رایج هستند.
شیشه ماده ای شفاف با قابلیت انعکاس نور از صفحه اش است. بنابراین شفافیت در دیوارهای متکی بر پرده ی شیشه ای معمولا در اثر تاثیر بازتاب نوراز باندهای شیشه هایی عمود بر صفحه اصلی نما کمتر شده و دید اصلی مقداری محو می شود. این بازتاب های به تنوع زوایا بسیار حساس هستند.
جزییات اتصال معمول در پره های شیشه ای را در تصویر بالا مشاهده می نمایید. به اتصالات نقطعه ای حفر شده که شیشه ها را به پره ها متصل می کند توجه کنید. یک عضو کششی افقی نازک استفاده شده است در این جا به منظور ممانعت از چرخش لبه ی انتهایی پره و کمانش جانبی آن.
بدون دیدگاه