اهمیت پنجره‌های دو جداره UPVC

اهمیت پنجره‌های دو جداره UPVC

پدیده گرم شدن کره زمین، مشکل بزرگی است که در حال حاضر نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است.

نقش پنجره‌های نوین UPVC در کاهش گرمایش زمین

اگرچه در طول حیات این سیاره، آب و هوا به دفعات تغییر پیدا کرده اما پیش بینی شده که سال های نیمه دوم قرن حاضر گرم‌ترین سال های پانصد سال اخیر خواهد بود و در سال ۲۱۰۰ به علت گرمایش فوق العاده، کره زمین؛ خشکسالی شدید، گرمای سوزان، فوران های آتشفشانی، زمین لرزه‌ها و طوفان‌های سهمناکی را تجربه خواهد کرد.

با شدت یافتن این پدیده، جنگل ها و مراتع طبیعی فراوانی بر اثر آتش سوزی از بین خواهند رفت. سطح آب دریا به دلیل ذوب شدن سریع و دور از انتظار یخچال‌های قطبی، بین ۱ تا ۲ متر بالا آمده و بسیاری از شهرهای ساحلی و جزایر برای همیشه به زیر آب فرو خواهند رفت.

همچنین گفته شده که تا سال ۲۰۵۰ بیش از یک میلیون گونه از موجودات زنده اعم از گیاهان و جانوران ناپدید شده و تقریبا از هر ده گونه، یکی از آنها منقرض خواهد شد. حتی به عقیده محققان، در قرن آینده بخش‌هایی از کره زمین به دلیل گرمای بیش از حد غیر قابل سکونت خواهد شد.

گرمایش زمین، جدی‌ترین شکل تغییرات آب و هوایی است که دنیا تاکنون به خود دیده است. بر اساس تحقیقات محققان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست MIT، از دهه ۱۹۷۰ شدت و طول مدت تندبادها و گردبادها افزایش بی سابقه ای داشته است. و این موضوع به خاطر افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای است که منجر به افزایش میانگین درجه حرارت زمین شده و به همین دلیل میزان بارش برف کاهش یافته است.

در کل می‌توان گفت که تمامی ساکنان کره زمین از تاثیرات منفی ناشی از گرمایش جهانی متضرر شده‌اند.

اما دلایل این گرمایش چیست؟

بخشی از انرژی خورشید که پس از برخورد با سطح زمین به فضا پراکنده می‌شود، توسط مولکول‌های گازهای گلخانه ای (بخار آب، دی اکسید کربن، متان، اوزون و …) به سرعت جذب می‌شود که همین امر سبب افزایش انرژی این مولکول‌ها و جنبش آنها می‌شود.

از طرفی به دلیل غلظت گازها به علت عوامل طبیعی (فعالیت‌های خورشیدی یا آتشفشانی) و عوامل انسانی ( تولید گازهای گلخانه‌ای)، حرارت تولید شده نمی‌تواند از جو زمین خارج شود و در نتیجه دمای کل نواحی زمین افزایش می‌یابد، گویی که دور تا دور زمین توسط پتویی احاطه شده است.

حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توانیم در جلوگیری از گرم شدن کره زمین مشارکت کنیم؟
یکی از عوامل مهمی که در گرمایش زمین و به دنبال آن افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای موثر است، استفاده نادرست و گسترده از انرژی گرمایی است. به عنوان مثال در بیشتر کشورهای صنعتی حدود ۳۵ درصد از کل انرژی مصرفی در بخش ساختمان‌های مسکونی و تجاری به کار می‌رود و بیش از نیمی از این مقدار صرف گرمایش و سرمایش ساختمان در فصول گوناگون می‌شود که می‌بایست این میزان مصرف انرژی به حداقل رسانیده شود.

یکی از روش‌های موثر در این زمینه، استفاده از عایق دمایی در ساختمان‌هاست. بدون شک، پنجره‌های عایق ( پنجره های UPVC) به علت میزان ظرفیت گرمایی و مقاومتی که در برابر انتقال گرما و سرما دارند، در کاهش بار حرارتی و برودتی و در نتیجه عدم نیاز به استفاده بیشتر از سوخت‌های فسیلی در ساختمان‌ها نقش عمده ای را ایفا می‌کند.

پنجره‌ها مهم‌ترین عوامل مصرف انرژی در ساختمان‌ها هستند، چرا که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از حرارت داخل ساختمان از طریق در و پنجره‌های نامناسب اتلاف می‌شود. در مقایسه با دیوار، عموما دمایی که توسط یک پنجره منتقل می‌شود، بسیار بیشتر است.

بنابراین، پنجره سنتی به منزله حفره‌ای در دیوار است و انتقال دما توسط این نوع پنجره حدود ۱۰ برابر یک دیوار بتنی معمولی است. علاوه بر این، فریم‌ها نیز که بخش عمده‌‌ای از پنجره را تشکیل داده‌اند سهم بسزایی در انتقال دما دارند.

در ساختار پروفیل های UPVC حفره‌هایی وجود دارد که باعث کاهش هدایت حرارت می‌شود. این پنجره‌ها عایق بسیار مناسبی برای سرما و گرما هستند که با استفاده از آنها، غیر از جلوگیری از انتشار دی اکسید کربن، تا ۴۰ درصد از اتلاف انرژی جلوگیری خواهد شد.

در کشورهای جهان سوم، پنجره‌ها اغلب دارای شیشه‌های معمولی با فریم‌های چوبی یا فلزی است. این موضوع که به ظاهر کم اهمیت به نظر می‌رسد، باعث هدر رفتن مقدار زیادی از انرژی گرمایی می‌شود.

اگر پنجره‌ها در ابعاد استاندارد، با فریم‌های استاندارد و شیشه‌های دوجداره ساخته شوند، قطعا اتلاف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

برای کاهش تبادل حرارتی از طریق پنجره، استفاده از پنجره‌های با پروفیل‌های UPVC که ضریب انتقال حرارتی بسیار پایینی دارند و در آنها نوارهای عایق‌بندی لاستیکی به شکل استاندارد در فضای مابین قسمت‌های بازشو و چارچوب ثابت پنجره‌ها موجود است، توصیه می‌شود.

چنانچه فریم‌های استاندارد UPVC با یراق آلات مناسبی نیز به کار برده شوند، از اتلاف حرارت بیشتری جلوگیری خواهد شد. پنجره های نوین UPVC هم آسایش حرارتی را تامین می‌کنند و هم با رنگ‌ها و طرح‌های متنوع، محیطی آرام و زیبا را در داخل خانه فراهم می‌آورند.

اکنون می‌بینید که چگونه با رعایت اصول اولیه استاندارد در ساخت خانه‌ها، از جمله نصب پنجره‌های UPVC (چه در ساخت خانه های جدید و چه در جایگزینی پنجره های قدیمی) می‌توانیم خودمان انرژی را مدیریت کرده و در جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی و در نتیجه پیشگیری از گرم شدن روز افزون کره زمین و خطرات ناشی از آن سهیم باشیم.

نقش پنجره های UPVC در کاهش گرمایش جهانی

پدیده گرم شدن کره زمین، مشکل بزرگی است که در حال حاضر نگرانی های زیادی را به وجود آورده است.

اگرچه در طول حیات این سیاره، آب و هوا به دفعات تغییر پیدا کرده اما پیش بینی شده که سال های نیمه دوم قرن حاضر گرم ترین سال های پانصد سال اخیر خواهد بود و در سال ۲۱۰۰ به علت گرمایش فوق العاده، کره زمین؛ خشکسالی شدید، گرمای سوزان، فوران های آتشفشانی، زمین لرزه ها و طوفان های سهمناکی را تجربه خواهد نمود.

با شدت یافتن این پدیده، جنگل ها و مراتع طبیعی فراوانی بر اثر آتش سوزی از بین خواهند رفت. سطح آب دریا به دلیل ذوب شدن سریع و دور از انتظار یخچال های قطبی، بین ۱ تا ۲ متر بالا آمده و بسیاری از شهرهای ساحلی و جزایر برای همیشه به زیر آب فرو خواهند رفت.

همچنین گفته شده که تا سال ۲۰۵۰ بیش از یک میلیون گونه از موجودات زنده اعم از گیاهان و جانوران ناپدید شده و تقریبا از هر ده گونه، یکی از آنها منقرض خواهد شد. حتی به عقیده محققان، در قرن آینده بخش هایی از کره زمین به دلیل گرمای بیش از حد غیر قابل سکونت خواهد شد.
گرمایش زمین، جدی ترین شکل تغییرات آب و هوایی است که دنیا تاکنون به خود دیده است. طبق اطلاعات ناسا NASA زمین، گرم ترین دوران خود را در دهه اخیر تجربه نموده و سال ۲۰۰۵ گرم ترین سال این دهه بوده است. بر اساس تحقیقات محققان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست MIT، از دهه ۱۹۷۰ شدت و طول مدت تندبادها و گردبادها افزایش بی سابقه ای داشته است.

و این موضوع به خاطر افزایش انتشار گازهای گلخانه ای است که منجر به افزایش میانگین درجه حرارت زمین شده و به همین دلیل میزان بارش برف کاهش یافته است.

در کل می توان گفت که تمامی ساکنان کره زمین از تاثیرات منفی ناشی از گرمایش جهانی متضرر شده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است
خانهپروژه هامقالاتتماس