محافظت در برابر رطوبت (نفوذ آب، مقاومت در برابر پدیده میعان)

محافظت در برابر رطوبت (نفوذ آب، مقاومت در برابر پدیده میعان)

نفوذ ناپذیری هر سیستم شیشه ای در برابر آب از طریق انتخاب سیستم شیشه و جزئیات خروج آب از کلاف ها و قاب های آن سیستم تعیین می شود.

سیستم های شیشه ای از نظر آب بندی به دو دسته سیستم شیشه ای تر و سیستم شیشه ای خشک تقسیم می شوند.

سیستم شیشه ای تر (WETGLAZING)

مشخصه اصلی این سیستم، استفاده از پمپ تزریق مواد درزگیر است که بوسیله آن ماده درزگیر تر روی نوار درزگیر و یا ماستیک اجرا می شود.

ملاحضات طراحی برای حفاظت در برابر اشعه مأورا بنفش UV

قرارگیری در مجاورت اشعه مأورا بنفش باعث صدمه دیدن مواد و مصالح می شود. جهت محافظت در برابر اشعه UV بخصوص رد فضاهایی نظیر کتابخانه ها و موزه ها می توان از روش های زیر استفاده کرد:

استفاده از شیشه های لمینت (لایه داخلی PVB جاذب اشعه UV است) بسته به اینکه ضخامت لایه داخلی PVB چقدر باشد، می تواند باعث فیلتر کردن بیش از ۹۹% اشعه UV می شود.

استفاده از ورقه های نازک برای چسباندن روی شیشه. این ورقه های نازک به سادگی خراشیده می شود و به مرور زمان رنگشان تغییر می کند، در نتیجه در مقایسه با شیشه های لمینت ماندگاری کمتری دارند.

می توان از پرده و کرکره نیز استفاده کرد.

ملاحظات طراحی در استفاده از شیشه های ایمنی

مقررات بین المللی ساختمان (IBC) بخش ۲۴۰۶، آیین نامه های استانی، منطقه ای و استانداردهای ایمنی فدرال آمریکا “CPSC 16 CFR” بخش ۱۲۰۱، که بر استاندارد ایمنی برای مصالح شیشه ای با کارکردهای ساختمانی متمرکز است، استفاده از شیشه های ایمنی را در موارد خطرناک اجباری دانسته است.

برای مثال این موارد عبارتند از:

  • شیشه به کار رفته در درهای داخلی و خارجی.
  • شیشه به کار رفته در فاصله ۹۲ cm از مسیر پیاده رو، به صورتی که لبه زیرین آن پایین تر از ۴۶ cm و لبه بالایی آن بیشتر از ۹۲ cm از سطح پیاده رو باشد.
  • سطوح شیشه ای بزرگ تر از ۰/۹۲ m2

شیشه با پوشش لایه الکتروکرومیک GLASSWITHELECTROCHROMIC COATING

این شیشه ها با استفاده از ولتاژ پایین الکتریکی کار می کنند (که با دیمر هم قابل تنظیم است) تا سمت سایه و نفوذ نور مرئی را تنظیم کنند. استفاده از این لایه هم مانند لایه های فتو کرومیک، به منظور صرفه جویی در انرژی نور است.

شیشه های عنکبوتی SPIDER GLAZING – POINT SUPPORTED GLAZING

از این سیستم در دیوارهای تمام شیشه ای استفاده می شود و به جای فریم های متد برای نگه داری شیشه، از اتصالات مکانیکی در گوشه های های شیشه استفاده می شود.

سایز شیشه هایی که در سیستم الگوی اول فریم بندی استفاده می شود بر اساس جداول مقاومت فشاری شیشه تعیین می گردد (ASTM E1300). این جداول در مورد سیستم های شیشه ای با اتصال های مکانیکی که به آنالیز ویژه سازه ای احتیاج دارند، اعمال نمی شود.

مشخصات یک سیستم شیشه ای ضعیف

  1. نبود لبه خم خورده فریم برای قرارگیری ماده پرکننده و آب بند پیرامونی.
  2. نبود قطعه جلوگیری کننده از حرکت شیشه (اتصال مستقیم شیشه به فریم فلزی پنجره).
  3. ترک شیشه.
  4. شیشه عایق.
  5. ناپیوستگی ماده درزگیر شیشه دو جداره به علت انقباض واشر که باعث نفوذ آب به داخل قاب شیشه دو جداره می شود.
  6. ناپیوستگی یا ترک در ماده آب بند پیرامونی دور شیشه.
  7. نبود شیب کف پنجره موجب جمع شدن آب در پایین پنجره و افزایش ریسک نفوذ آب می شود.
  8. نبوذ فلاشینگ کف پنجره ریسک نفوذ آب به فضای خالی داخلی دیوار زیرین را افزایش می دهد.
  9. ضعف آب بندی در زهوار داخلی متحرک نگه دارنده شیشه، متصل به فریم پیرامونی پنجره.
  10. نبود مجرای تخلیه آب جمع شده داخل سیستم شیشه ای، باعث از بین رفتن کارآیی صحیح آن می شود.
  11. نفوذ پیچ های خودرو به داخل قاب سیستم شیشه ای باعث نفوذ آب به فضای خالی داخل دیوارهای زیر پنجره می شود.

شخصات یک سیستم شیشه ای مناسب

  1. پیش بینی لبه خم خورده فریم برای قرارگیری ماده پر کننده و آب بندی پیرامونی.
  2. پیش بینی بالشتک (قطعه) جلوگیری کننده از حرکت شیشه که مانع اتصال مستقیم شیشه به فریم پنجره شده و جلوگیری از احتمال شکستن شیشه می شود.
  3. شیشه عایق.
  4. پیش بینی سیستم آب بندی تر در خارج سیستم شیشه ای که عملکرد بهتری نسبت به درزبندی های نواری ( WEDGE GASKET) خواهد داشت، اما همچنان برای تعویض شیشه احتیاج به دسترسی از بیرون است.
  5. المان ثابت فریم پنجره در سمت داخل فریم.
  6. پیش بینی نبشی سازه ای پشت بند قاب پنجره.
  7. ثابت کردن سراسری لبه خم شده قائم فلاشینگ در پشت فریم پنجره، که موجب جلوگیری از سوراخ کردن بخش افقی فلاشینگ می شود.
  8. بخش نشیمنگاهی که شیشه روی آن می نشیند و مانع از تماس شیشه با قاب پنجره و جلوگیری از ریسک شکست شیشه می شود.
  9. پیش بینی قطعه زیر سری فلزی که وزن شیشه دو جداره را تحمل می کند.
  10. پیش بینی مجرای خروج آب که امکان خروج آب را از روی فلاشینگ آب بندی شده فراهم می کند.
  11. پیش بینی مجرای خروج آب که امکان خروج آب را از روی فلاشینگ آب بندی شده فراهم می کند.
  12. پیش بینی مجرای خروج آب در زیر بدنه قاب پنجره که امکان خروج آب نفوذ کرده به قاب پنجره را فراهم می کند، با این عمل ریسک صدمه به شیشه های دو جداره از بین می رود.

طراحی مناسب در برابر میعان

استفاده از راهنمای انتخاب پنجره AAMA شما را در زمینه انتخاب پنجره های مقاوم در برابر میعان راهنمایی می کنند. فاکتور مقاومت در برابر میعان ( COVDENSATION ) پنجره را بر پایه رطوبت داخلی فضا و همچنین اطلاعات محلی آب و هوا طبقه بندی می کند.

بر این اساس شما باید پنجره ای را انتخاب کنید که CRP مناسبی داشته باشد.

طراحان باید مطلع باشند که CRP یک ابزار انتخاب قابل اعتماد برای سیستم پنجره است ولی هیچ گونه اطلاعاتی در زمینه نقطه سرماگیر که باعث میعان می شود، در اختیار قرار نمی دهد، در پروژه هایی که کنترل میعان یک امر حساس و حیاتی است (مثل ساختمان هایی با رطوبت داخلی بالا) نیاز به مدل سازی حرارتی خاص است.

برای پیش بینی دقیق میزان میعان روی شیشه ها و قاب ها احتیاج به آنالیز و مدل سازی دقیق از شرایط داخلی محیط است. دمای سطح داخلی پنجره هایی که در خارج از محدوده مولدهای حرارتی داخل ساختمان قرار گرفته اند، به صورت مشخص پایین تر از دمای داخلی فضا در زمستان است.

مدل سازی حرارتی از فضاهای داخلی ساختمان با استفاده از نرم افزار CFD می تواند به تعیین یک ارزیابی معقول از دمای هوای داخل در سطوح داخلی شیشه و قاب کمک کند. این دماهای داخلی داده هایی برای نرم افزار مدل سازی حرارتی مانند THERM است.

استفاده از قطعات جدا کننده حرارتی، بهترین راه برای جلوگیری از پدیده میعان در قاب های آلومینیومی، چوبی و پلاستیکی پنجره هاست. قطعه جدا کننده حرارتی باید در محل مناسب و با توجه به سیستم دیوار مجاور، قرار گیرد. نقش این عنصر، قطع پل حرارتی بین بخش بیرونی و درونی قاب پنجره است، به این صورت که قطع انتقال حرارت (سرما یا گرما) بیرون به داخل، باعث جلوگیری از پدیده میعان در پنجره می شود.

در شرایط آب و هوایی مرطوب، جنس قاب پنجره (با توجه به رسانایی حرارتی آن مثل آلومینیوم، فولاد و …) و شکل هندسی آن را در نظر بگیرید. در مورد پروژه هایی که ریسک میعان وجود دارد قاب های فولادی باید به شکلی در نظر گرفته شود که توده حرارتی در سمت گرم و مرطوب دیوار واقع شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است
خانهپروژه هامقالاتتماس