اجزای تشکیل دهنده سیستم های شیشه ای در صنعت ساختمان

اجزای تشکیل دهنده سیستم های شیشه ای در صنعت ساختمان

مقدمه

هزاران سال است که شیشه، نور را به داخل ساختمان هایمان وارد کرده و همزمان محافظی در برابر شرایط جوی بوده است. توسعه و پیشرفت در تولید شیشه های جام در دهه ۱۹۵۰ میلادی عامل تولید گسترده شیشه های با کیفیت و متعاقب آن تولید شیشه هایی با کارکردهای مختلف معمارانه تا زمان حال شده است. به عنوان مثال می توان به استفاده از شیشه های عایق در تمامی پنجره ها، دیوارهای پرده ای و نورگیرهای سقفی که برای صرفه جویی در مصرف انرژی و ایجاد شرایط آسایش در ساختمان های تجاری متداول شده است اشاره کرد.

توصیف

در این بخش مشخصات اجزای تشکیل دهنده سیستم های شیشه ای در صنعت ساختمان پرداخته می شود.

انواع شیشه از نظر مقاومت

  1. شیشه جام ANNEALED GLASS (AG)

شیشه های جام، بیشترین مصرف را در صنعت ساختمان دارند. این شیشه ها سطح صاف مناسبی دارند و در صورت شکستن به قطعات بسیار تیز و خطرناکی تبدیل می شوند. این شیشه ها حرارت دیده نیستند، بنابراین تغییرات و اعوجاج های معمول ناشی از حرارت در تولید آن ها دیده نمی شود.

  1. شیشه مقاوم حرارتی HEAT STRENGTHENED GLASS (HSG)

شیشه های مقاوم حرارتی محصولاتی هستند که توسط حرارت به عمل آورده می شوند. فرآیند گرم و سرد کردن شیشه سطوح مقاومتی را در برابر ضربه (فشار) به وجود می آورد.

تراکم سطحی در این شیشه ها باعث ایجاد مقاومتی حداقل دو برابر بیشتر از شیشه های جام در برابر فشار باد، تنش های حرارتی و شکستگی می شود. تولید مقدار زیادی خرده شیشه پس از شکسته شدن نیز از مشخصات دیگر این شیشه ها است.

این شیشه ها هنگامی استفاده می شوند که “دمای زیاد” موضوع اصلی است. مثل استفاده از شیشه های اسپاندرل در شرایطی که مقاومت بیشتری در برابر خمش ناشی از فشار حرارتی در مقایسه با شیشه های معمولی مورد نظر است. محدود کردن تنش فشاری در سطح تا حد ۷۵۰۰ PSI به منظور کاهش ریسک شکستگی شیشه ناشی از وجود ناخالصی های سولفید نیکل، با این محدودیت ها تولید این شیشه ها بسیار مشکل بوده و نیاز به نظارت دقیق بر مراحل تولید دارد تا مانع از بالا رفتن میزان مجاز تنش سطحی در شیشه و جلوگیری از شکستگی آن شود.

  1. شیشه های کاملاً حرارت دیده FULLYTEMPERED Glass (FTG)

شیشه های کاملاً حرارت دیده حداقل چهار برابر مقاوم تر از شیشه های جام هستند که در نتیجه مقاومت بسیار بیشتری در برابر شکسته شدن دارند. این شیشه ها مشابه شیشه های مقاوم حرارتی (HSG) دارای اعوجاج های سطحی ناشی از اعمال حرارت هستند و در صورت شکستن به قطعات بسیار کوچک تبدیل می شوند، که به همین دلیل مناسب استفاده در شیشه های ایمنی هستند.

استفاده از این شیشه ها در شرایط زیر الزامی است:

۱.الزام و ایجاب بر اساس مقرارت فنی.

۲.جهت کاهش خطر شکستن ناگهانی شیشه به علت وجود ناخالصی سولفید نیکل، صرفه هزینه و زمان بیشتر برای تولید و کنترل این شیشه ها در مقابل جبران عواقب شکستن شیشه و صدمات جانی و مالی ناشی از آن کاملاً قابل پذیرش است. از شیشه های لمینت می توان به عنوان جایگزین شیشه های FTG برای ایمنی و محافظت، استفاده کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است
خانهپروژه هامقالاتتماس